top of page
Поиск

Українські вечорниці

Увага!Увага! Увага!

Усіх, хто любить дотепні жарти, гумор, сміх, пісні і танці, запрошуємо на «Українські вечорниці», які відбудуться 19.12.2018 року о 13.00.

в актовій зал і школи. будемо разом ворожити, відтворювати давні звичаї і традиції, калиту кусати та смакувати варениками. Перепустка - гарний настрій.

Господиня вечора

Саме такими словами прозвучало запрошення господині вечорниць (вчитель української мови та літератури Кузьменко В.В) завітати усіх бажаючих до актової зали школи,яка була оформлена у стилі української світлиці.

Розпочалося дійство із пісні ансамблю «Зоряночка» «Ой, на вечорницях» (художній керівник Поліщук Н.Л.).

На святі звучали пісні і у виконанні учнів: «Ой,під вишнею,під черешнею», «Ой на горі тай женці жнуть». Такі у виконанні дорослих: ( вчитель музики Н.Л. Поліщук та педагог-організатор С.Ю. Бідненко ) – «Цвіте терен», «Ой,устану ранесенько», «А мій милий вареничків хоче».

Органічно впліталися в дійство, що відбувалося в залі,сценки «Баба Палашка та баба Параска» (підготувала вчитель Бідненко В.М.), «Сватання на Гончарівці» (Підготувала вчитель Долобан О.О.). Глядачі були захоплені грою Ульяни (Полях Е.), Олексія (Молчан І.), матері (Тименко Д.) та Стецька (Кубрак Є.).

Особливими оплесками глядачі дякували за український танець у виконанні учнів 10-го класу, що підготував вчитель Гиренко М.Г..

Незвичайним таїнством віяло від ворожінь,як продемонстрували учениці 10 класу (Кузьменко А., Пожонна В.,Розумна К.,Курило Т.). А стільки було сміху від споглядання обряду Калити,що виконували хлопці десятикласники.

Сценарій свята ,незвичайні українські обряди та ворожіння підготувала вчитель української мови та літератури Коваль Н.П.

Закінчувалися вечорниці, як і годиться, пригощанням смачними варениками. Їх наварила до свята безвідмовна та працьовита Поминальна Т.М.,техпрацівниця нашої школи.

Ще довго із залу не хотіли розходитися і учасники дійства і глядачі. Хотілося подовше знаходитися у цій атмосфері сміху, веселощів, жартів, пісень і танців.

Щиро дякуємо усім учасникам, учням і вчителям, за підготовку і проведення неймовірно прекрасного свята.

До нових зустрічей .

Вчитель української мови і літератури Коваль Н.П.

bottom of page